Kleine quiche hapjes met tomaat en mozzarella

Quiche hapjes doen het goed op ieder feestje. Warm of koud…. Het kan allebei maar zelf ben ik meer van de warme borrelhapjes. Volgens mij is dat zo bij de meeste mensen want de warme hapjes zijn altijd als eerste op als ik visite heb.

Deze mini quiche hapjes van bladerdeeg zijn heel makkelijk te maken. De quiche hapjes met tomaat en mozzarella zijn ook nog eens vegetarisch. Niet dat dat beter is ofzo, maar meer omdat ik me er vaak op betrap dat ik alleen maar warme hapjes maak met vlees en je wil natuurlijk ook wel eens een hapje zonder vlees serveren.

Dit recept is goed voor 12 kleine quiche hapjes

Ingrediënten quiche hapjes met tomaat en mozzarella

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 12 kerstomaatjes
  • 2 eieren
  • Flinke scheut kookroom
  • Peper en zout
  • 1 bol mozzarella
  • Paar blaadjes verse basilicum

maak eens zelf vegetarische quiche hapjes met tomaat en mozzarella

maak eens zelf vegetarische quiche hapjes met tomaat en mozzarella

Hoe maak je vegetarische quiche hapjes met tomaat en mozzarella

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Snij ieder plakje bladerdeeg in vieren, dan heb je vier kleine vierkantjes bladerdeeg per plakje
  • Vet een muffin bakvorm in met wat olie of boter
  • Snij de mozzarella in kleine blokjes
  • Halveer de kerstomaatjes
  • Basilicum iets fijner snijden
  • Bekleed ieder holletje van de muffinvorm met een klein plakje bladerdeeg
  • Leg onderin de mozzarella en de gehalveerde tomaatjes, leg er een paar stukjes basilicum bovenop
  • In een kom de eieren losklutsen met een scheut kookroom, breng dit mengsel op smaak met peper en zout
  • Giet in ieder holletje wat van het eiermengsel
  • Zet de quiche hapjes nu in de oven
  • Bak de mini quiches nu in ongeveer 25 – 35 minuten gaar
  • Je kunt de mini quiches zowel warm als koud serveren maar warm is lekkerder (naar mijn bescheiden mening)

Tip: als de quiche hapjes te snel bruin worden dan kan je wat aluminium folie over de bakvorm doen, dan worden ze gaar zonder te verbranden

Tip 2: doe eens een beetje Parmezaanse kaas door het ei mengsel van deze mini quiche hapjes

Leave a Reply