Mini quiche met geitenkaas snoeptomaatjes en lente-ui

Als je op zoek bent naar een lekker en makkelijk recept voor mini quiche met geitenkaas zit je hier goed. Dit is een belachelijk makkelijk recept. Echt iedereen kan het maken.

Wat je wel nodig hebt is een muffin bakvorm. Met zo’n bakblik voor muffins maak je de lekkerste een-haps-quiches van de wereld (als je een grote mond hebt… voor de meeste mensen is het twee of 3 hapjes)

Ingrediënten voor 12 mini quiches met geitenkaas snoeptomaatjes en lente-ui

  • 4-6 plakjes bladerdeeg
  • 125 ml crème fraiche
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren
  • 12 cherrytomaatjes
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 zo’n rondje zachte geitenkaas van ongeveer 100 gram

Verder nog peper en zout naar smaak en wat olie om het bakblik mee in te vetten

mini quiche met geitenkaas cherrytomaatjes en lente-ui is echt super simpel om zelf te maken

mini quiche met geitenkaas cherrytomaatjes en lente-ui is echt super simpel om zelf te maken

Zo maak je de lekkerste mini quiche hapjes met geitenkaas en cherrytomaatjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Laat het bladerdeeg ontdooien
  • Kluts de eieren en voeg daar de crème fraiche aan toe, goed mengen en op smaak brengen met peper en zout naar smaak
  • Vet het muffin bakblik in met olie
  • Halveer de cherrytomaatjes
  • Snij de lente-ui in smalle ringetjes

Lekker hoor: een lente-uitje door je mini-quiche

Lekker hoor: een lente-uitje door je mini-quiche

  • Bekleed de holletjes van het muffinblik met bladerdeeg
  • Verdeel de gehalveerde cherrytomaatjes, lente-ui en de verbrokkelde geitenkaas over de holletjes
  • Schep in ieder holletje een deel van het ei met creme-fraiche mengsel
  • Nu kunnen de quiche hapjes met geitenkaas de oven in
  • Na ongeveer 20 a 25 minuten zijn ze klaar

Veel plezier met dit lekkere recept. Zoek je een ander lekker recept voor geitenkaas mini-quiches? Kijk dan eens op deze pagina.

Leave a Reply