Mini quiche Lorraine recept voor heerlijke borrelhapjes

Heb jij binnenkort een feestje? Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk borrelhapje om te serveren? Dan moet je deze mini quiche Lorraine eens proberen. Super makkelijk en heel erg lekker.

Deze mini quiches maken we in een muffin bakvorm, daardoor maak je mooie kleine ronde hapjes in handig “weghap-formaat”

Als ik een feestje heb dan maak ik ze overdag al klaar zodat ik ’s avonds alleen maar de bakvorm in de oven hoef te schuiven.

Het recept is goed voor 12 mini quiches

Ingrediënten mini quiche Lorraine

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram ontbijtspek
  • 80 -100 gram Gruyère kaas (geraspt)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • Peper en zout
  • Olie of boter

Mini Quiche Lorraine borrelhapjes doen het altijd goed op feestjes en vberjaardagen

Mini Quiche Lorraine borrelhapjes doen het altijd goed op feestjes en vberjaardagen

Hoe maak je kleine quiche Lorraine hapjes voor een feestje?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Bladerdeeg laten ontdooien
  • Zet een koekenpan op het vuur en bak het ontbijtspek uit
  • Dat spek laat je daarna even uitlekken op een paar velletjes keukenpapier
  • In een kom de eieren loskloppen, de crème fraiche erdoor roeren en wat peper en zout toevoegen (naar smaak)
  • Vet de muffinvorm goed in met boter of olie
  • Bekleed de holletjes met het bladerdeeg
  • Het uitgelekte spek heel fijn snijden en daarna over de mini quiches verdelen
  • Schep op het spek wat geraspte Gruyère kaas
  • Giet over iedere mini quiche een beetje van het eimengsel
  • Zet de bakvorm in de oven en wacht geduldig af
  • Na ongeveer 25 minuten zijn mini quiche Lorraine borrelhapjes klaar
  • Serveer de hapjes warm (koud mag ook, maar warm zijn ze lekkerder naar mijn bescheiden mening)

Quiche Lorraine of Quiche Alsacienne?

Je zult een quiche Lorraine ook vaak tegenkomen met een uitje. Dat is ook heel erg lekker maar eigenlijk is het dan een Quiche Alsacienne, die hoort wel met ui. Hoe dan ook, als je zin hebt om een uitje toe te voegen (even meebakken met het spek) dan moet je dat zeker doen.

Leave a Reply