Mini quiche met geitenkaas champignons en rauwe ham

Dit is een heerlijk recept voor een mini quiche voor 1 persoon. Ik eet vanavond alleen dus ik heb besloten om mezelf te verwennen met een heerlijke kleine quiche… voor mij alleen….. en ik deel hem met niemand! Doet me een beetje denken aan die kleine bakjes ijs die je tegenwoordig ook kan kopen haha. Pure verwennerij voor jou alleen.

Deze kleine quiches zijn trouwens ook perfect voor singels. Quiche is het lekkerste als hij warm is, net uit de oven. Met een kleine quichevorm maak je gewoon een lekker klein hartig taartje voor vandaag en morgen maak je weer een andere maaltijd.

Ik gebruik een quichevorm van 14 cm doorsnede (van die Zweedse -gehakballen-en-oh-ja-ook-nog-meubels-tent) Hij is van de “smarta” serie.

mini quiche met geitenkaas , champignons en ham

mini quiche met geitenkaas , champignons en ham

Ingrediënten voor mini quiche met geitenkaas champignons en ham

  • 2 blaadjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 6 champignons
  • 1 klein sjalotje
  • Versgemalen peper en zout
  • 1 a 2 plakjes rauwe ham (ik heb Coburger ham gebruikt)
  • 2 kleine rondjes zachte geitenkaas (ongeveer 50 gram schat ik in)
  • Beetje boter

Aan de slag, ik ga een lekkere mini quiche maken

Aan de slag, ik ga een lekkere mini quiche maken

Hoe maak je een heerlijke kleine quiche voor 1 persoon?

  • De oven vast laten voorverwarmen op 200 graden
  • Plakjes bladerdeeg laten ontdooien
  • Champignons schoonmaken en in plakjes snijden
  • Sjalotje schoonmaken en snipperen
  • De champignons en sjalotjes bak ik even op in een koekenpan met een beetje boter
  • Ei en loskloppen en de creme fraiche er doorheen roeren en op smaak brengen met peper en zout (je kunt er ook nog andere specerijen doorheen doen als je wil)
  • De kleine quichevorm goed invetten en daarna bekleden met het bladerdeeg, het eerste plakje plompverloren in het midden doen, puntjes steken iets uit maar dat maakt niks uit. Tweede plakje in 4 repen snijden en die plak je langs de randen. Past perfect in mijn mini quichevorm

Heerlijke zachte geitenkaas

Heerlijke zachte geitenkaas

  • Nu de ham losjes scheuren en op de bodem leggen
  • Sjalotjes en champignons erbij doen
  • Dan de geitenkaas verbrokkelen en ook over de quiche verdelen
  • Dan het eimengsel over de quiche gieten en dan ben je eigenlijk al weer klaar met koken

mini quiche in de oven

mini quiche in de oven

  • De quiche kan nu de oven in en na 20 a 25 minuten is hij klaar (even testen met een sateprikker)

Leave a Reply