Mini-quiche met spinazie en geitenkaas voor de paasbrunch

Pasen komt er alweer snel aan en natuurlijk schieten we collectief in de stress over wat we gaan serveren bij de paasbrunch of bij de paaslunch. Geen nood, op deze site staan meer dan genoeg lekkere mini-quiche’s die echt perfect zijn voor een overheerlijke brunch. Alle recepten op deze site zijn heel makkelijk te maken, want we werken gewoon met bladerdeeg.

En heerlijke klassieke mini-quiche is die met spinazie en geitenkaas. Heel makkelijk om te maken, en ook nog eens vegetarisch. Natuurlijk kun je er wat bacon of spek aan toevoegen als je een niet-vegetarische variant wil maken.

Mini-quiche met spinazie en geitenkaas

Mini-quiche met spinazie en geitenkaas

Ingrediënten voor mini-quiche met spinazie en geitenkaas

  • 250 g bladspinazie
  • scheutje olijfolie om de spinazie mee te roerbakken, en om de muffinvorm in te vetten
  • 3 eieren
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 100 ml crème fraiche
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g geraspte kaas

Zelf mini-quiche’s maken met spinazie en geitenkaas

  • verwarm de oven voor op 200°
  • laat de plakjes bladerdeeg dooien op het aanrecht
  • de bladspinazie wokken of roerbakken tot de spinazie begint te slinken
  • voeg nog een teentje knoflook toe en warm de spinazie nog heel even door
  • laat nu al het vocht weglopen uit de pan en haal de pan van het vuur
  • snij ieder plakje bladerdeeg in vieren

Mini-quiche's zijn perfect voor een overheerlijke paasbrunch

Mini-quiche’s zijn perfect voor een overheerlijke paasbrunch

  • vet de holletjes van de muffin bakvorm in met wat olie
  • leg nu in ieder holletje een klein plakje bladerdeeg, de puntjes hangen een beetje over dat is niet erg
  • verbrokkelde zachte geitenkaas en schep de geitenkaas door de spinazie
  • schep nu in ieder holletje een flinke lepel van het spinazie-geitenkaas mengsel
  • in een kom de eieren klutsen
  • doe nu de crème fraiche en de geraspte kaas bij de eieren
  • schep alles goed door elkaar, even klutsen met je vork
  • giet in ieder holletje een deel van dit ei-crème fraiche mengsel
  • het lijkt er nu nog niet op maar dit gaat echt een heel lekker hapje worden.
  • Zet de mini-quiche’s nu in de oven, en na 20 à 30 minuten zijn je mini quichehapjes klaar
  • per oven verschilt de baktijd flink, hou de mini-quiche’s dus goed in de gaten, als het bladerdeeg krokant en lichtbruin is dan is de mini-quiche klaar

Leave a Reply