Quiche met bladerdeeg brie en spek voor 1 persoon

Soms eet je alleen en soms heeft niet iedereen dezelfde smaak. In beide gevallen is een 1-perssons quiche een uitkomst. Als je alleen eet is het duidelijk maar met als je samenwoont met iemand die bijvoorbeeld helemaal niet zo dol is op brie en jij wel…. Wat dan? Nou, dan maak je gewoon 2 kleine quiches, ieder met zijn eigen favoriete smaak. Compromisloos eten zou je het kunnen noemen.

Dit recept is goed voor een kleine 1- persoons maaltijdquiche. Quichevorm van 14 cm

quiche met bladerdeeg brie en spek voor 1 persoon

quiche met bladerdeeg brie en spek voor 1 persoon

Ingrediënten voor quiche met bladerdeeg, spek en brie

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 sjalotje of een kleine witte ui
  • 75 -100 gram brie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel creme fraiche

Wat is er nou lekkerder dan gesmolten brie?

Wat is er nou lekkerder dan gesmolten brie?

Hoe maak je een heerlijke mini quiche helemaal voor jou alleen?

  • Je zet de oven vast aan, voorverwarmen op 200 graden
  • Bladerdeeg leg je op het aanrecht, dan kan dat vast ontdooien
  • Bak het spek even in een koekenpan, daarna laten uitlekken op een velletje keukenpapier
  • Daarna de ui snijden en bakken tot de ui zacht en glazig begint te worden
  • De quichevorm even invetten met een beetje boter of olie
  • Bekleed de kleine quichevorm met het bladerdeeg
  • De plakjes spek op het bladerdeeg leggen
  • Gebakken uitjes erbij scheppen
  • De brie in kleine blokjes snijden en over de mini quiche verdelen
  • In een kom het ei lokskloppen en doe daar een lepel creme fraiche bij, goed doorroeren

mini quiche klaar voor de oven

klaar om de oven in te gaan

  • Giet dit mengsel over de quiche
  • Nu kan de quiche de oven in
  • Na ongeveer 25 minuten is je quiche klaar, het bladerdeeg is lekker krokant en de binnenkant moet droog zijn (controleer met een sateprikker)

Eet smakelijk!

Eventueel maak je er nog een lekkere groene salade bij (voor de vitamientjes)

Leave a Reply