Zelf mini quiches maken met Parmaham en roomkaas

Als je denkt dat mini quiches moeilijk te maken zijn zit je er behoorlijk naast. Ze zien er dan misschien wel heel kunstig uit maar moeilijk is het zeker niet om ze zelf te maken. Zelf ben ik echt geen keukenprises maar deze hapjes lukken altijd. Ze zijn trouwens ook altijd zo weer op…. Dat geeft mij het gevoel dat iedereen ze graag lust.

Deze mini quiches zijn lekkere één-haps hapjes of twee-haps hapjes. Raar woord nu ik het zo schrijf maar je begrijpt wel wat ik bedoel toch? Bij een quiche denk je vaak aan grote hartige taarten maar dit zijn eerder kleine quiche schuitjes. Je maakt ze makkelijk klaar als je een muffin bakblik hebt.

Nog even over de roomkaas: in dit geval bedoel ik zoiets als mon-chou en niet paturain of zoiets.

Zelf mini quiches maken is heel eenvoudig. Met dit recept lukt het altijd

Zelf mini quiches maken is heel eenvoudig. Met dit recept lukt het altijd

Parmaham is vrij duur in de winkels maar je hebt voor 12 mini quiches ook maar 3 grote plakken nodig. Zo blijft het toch nog een redelijk betaalbaar hapje maar wel met heerlijke rauwe Italiaanse ham.

Ingrediënten die je nodig hebt om zelf mini quiches te maken

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 3 flinke plakken Parmaham
  • 150 gram verse roomkaas (zoals MonChou)
  • 2 eieren
  • Scheut kookroom
  • Peper en zout

Verder heb je nog een muffin bakblik nodig en olie of boter om het bakblik mee in te vetten

Met serranoham kan je de lekkerste mini quiches maken

Met Parmaham kan je de lekkerste mini quiches maken

Hoe kan je zelf mini quiches maken?

  • Zet de oven vast aan en verwarm voor op 200 graden
  • De plakjes bladerdeeg laat je vast ontdooien
  • De Parmaham snij je fijn in kleine reepjes
  • De roomkaas in 12 stukjes verdelen
  • In een kommetje de eieren loskloppen met wat kookroom (een flinke scheut is voldoende)
  • Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout
  • De muffinbakvorm invetten met wat olie/spray/of gesmolten boter
  • Snij elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes
  • Bekleed ieder holletje van je muffin bakblik met een klein stukje bladerdeeg
  • Doe in ieder holletje een beetje Parmaham en een stukje roomkaas

de mini quiche met parmaham kan al bijna de oven in

de mini quiche met parmaham en roomkaas kan al bijna de oven in

  • Giet dan over iedere mini quiche een beetje van het eimengsel
  • Zet de mini quiches in de voorverwarmde oven en bak de kleine hartige taartjes in 25 a 30 minuten gaar en krokant
  • Laat de mini quiches heel even een beetje afkoelen en haal ze dan uit het muffin bakblik
  • Serveer je zelfgemaakte mini quiches als ze nog warm zijn

Zoals je ziet: zelf mini quiches maken is echt niet zo moeilijk als je misschien zou denken

Leave a Reply